Classic Cars 10: Excentriek

De XJ behoort tot de belangrijkste modellen die het merk Jaguar in zijn tachtigjarige geschiedenis heeft gebouwd. Als eerbetoon rijden we met drie bijzondere versies die in een tumultueuze periode ter wereld kwamen. Verder zetten we vier innovatieve langlopers naast elkaar die elk op hun eigen manier trendsetter waren.

Rij-impressie: Dodge Custom Royal

Na de sobere jaren veertig mocht het allemaal wel wat luxer en opvallender. Een van de iconische modellen waarvoor de Amerikaanse autokoper in de jaren vijftig naar de showroom ging, was de Dodge Custom Royal.

Koopadvies: Peugeot 504 Coupé

De Peugeot 504 Coupé zien we jammer genoeg maar weinig op de Nederlandse wegen. Roest is de grootste vijand van deze prachtige Franse klassieker uit de jaren zeventig.

Restauratie: Lancia Appia Pininfarina Coupé

Wim Oude Weernink toont ons zijn nieuwste trots. Een Lancia vanzelfsprekend, want dat is het merk waaraan hij zijn hart heeft verpand. De restauratie van de Appia Pininfarina Coupé uit 1962 is nét voltooid.

Rij-impressie: Alfa Romeo SZ

Il mostro (het monster) is de bijnaam van de meer verguisde dan aanbeden Alfa Romeo SZ. Wat is de achtergrond van een van de vreemdste auto’s die ooit door Alfa Romeo is gebouwd? En wordt het tijd voor eerherstel?

Vergelijking: lichte motorfietsen

Bakkeleien over Kreidler versus Zündapp doen we al dertig jaar niet meer, tegenwoordig wordt er getwist over Apple en Android. Een keer raden in welke discussie we ons het liefst mengen …

€ 4.95

Naar de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *