Webdesigner 78: CSS Preprocessors

CSS is al jaren onze steun en toeverlaat bij het maken van coole webdesigns. We zijn er heel blij mee, maar toch is het niet de flexibelste en eenvoudigste tool uit het arsenaal van webdesigners. De laatste jaren zijn de nodige hulpmiddelen uit de grond geschoten om het werken met CSS behapbaar te maken. Voorop in de strijd lopen de CSS Preprocessors en dan vooral het trio Less, Sass en Stylus. Dankzij deze tools krijg je veel meer mogelijkheden om het beste te halen uit je code. In deze Webdesigner 78 duiken we diep in de wereld van deze onmisbare tools.

Less, Sass en Stylus

Preprocessors voegen intelligentie toe aan CSS. Dat betekent meer creativiteit, minder bugs, minder typen en meer plezier voor het hele team. Het addertje is dat er niet één, maar drie preprocessors zijn. Elk met zijn eigen sterke en zwakke punten. Vergeet het CSS dat je kent en krijg preprocessor-CSS onder de knie. In het begin kost het je wat meer tijd, maar dat win je later ruimschoots terug.

Word een Angular-expert

Angular richt zich op data en zorgt ervoor dat HTML de dynamische taal wordt die het van oorsprong niet is. Er worden verschillende concepten en ideeën van allerlei programmeertalen geïntroduceerd. De server-side invloeden zorgen ervoor dat het op dit moment is een van de beste keuzes is voor het ontwikkelen van applicaties. Angular hanteert een volledig datagedreven aanpak. Modellen hoeven niet ververst te worden, de DOM niet bijgewerkt en andere taken die kostbare tijd kosten, zoals het oplossen van browserproblemen en het consistent structureren van onze code, zijn overbodig.

Web of Things

Het Internet of Things is de toekomst en zal de manier waarop we leven, werken en spelen veranderen. Maar het IoT wordt door de velen nog gezien als ‘slechts’ een framework van gekoppelde dingen, beheerd door een slim apparaat. Een bredere blik leert dat het de brug is tussen de digitale en fysieke wereld, de ruimte waar de natuurlijke grens tussen de twee vervaagt en er nieuwe dingen gebeuren. Het Web of Things is de toegevoegde applicatielaag waarmee een bredere toepassing mogelijk is, met links naar het web, webdata, content en diensten.

En verder…

Ook dit nummer staat natuurlijk weer vol met nuttige workshops, mooie websites en de laatste ontwikkelingen. Zo ontdek je onder andere wat er allemaal nieuw is in de Adobe Creative Cloud, gaan we op bezoek bij het inspirerende Kaliber, duiken we in Facebooks framework React Native, bouwen we dialoogvensters met CSS en nog veel meer.

€ 8.99

Naar de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *