Webdesigner 79: Tips en trucs voor HTML5

HTML5 draait alweer een tijdje mee, maar toch voelt het voor veel mensen nog als een nieuwe taal. Sommige nieuwe elementen worden maar mondjesmaat, of zelfs incorrect gebruikt. Er zit genoeg moois in HTML5 om onze sites nog beter te maken. In Webdesigner 79 belichten we de onderdelen die niet altijd genoeg aandacht krijgen, maar wel van grote waarde zijn.

Tips, trucs en technieken voor HTML5

Weet je dat je heel semantisch kunt werken met de article-tag? Of dat de header-, footer- en section-tags nogal eens verkeerd begrepen worden? En dat je met WebRTC, WebWorkers en de Shadow DOM hele gave dingen kunt doen? Nou, dan ben je bij Webdesigner 79 aan het juiste adres. Beginners en experts kunnen hun lol op met tientallen tips en trucs voor HTML5.

Een contentstrategie maken

Het is heel belangrijk dat je site er prachtig uitziet en technisch goed werkt, maar je hebt niks aan een goede site als de content niet klopt. Content is nog altijd king. Je komt niet zomaar aan goede content, daar moet je voor plannen. Een contentstrategie helpt je bij het uitwerken van de doelen die je gebruiker heeft en hoe jouw content deze authentiek gaat vervullen. Het is niet eenvoudig, maar we helpen je op weg.

Een webshop met Joomla

Een cms kan voor van alles gebruikt worden. Dat geldt ook voor het populaire Joomla en in dit nummer onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om het cms om te zetten in een webshop. Twee experts laten zien wat er allemaal mogelijk is. Verder presenteren we je ook nog de twintig beste projecten die te vinden zijn op GitHub.

En verder…

Ook dit nummer staat natuurlijk weer vol met nuttige workshops, mooie websites en de laatste ontwikkelingen. Zo nemen we een kijkje in de keuken van Bad Assembly, een cool bureau uit Los Angeles. Je ontdekt een uiterst interessant persoonlijk CSS-project genaamd In Pieces. Je leert onder andere hoe je desktopapps bouwt met Electron, playlists samenstelt met de Last.fm API en themes bouwt voor SEOshop.

€ 8.99

Naar de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *