Heey, een cadeautje!

Wanneer je iemand op afstand wil verrassen en dus een presentje naar diegene stuur via de post dan is het wel belangrijk dat het cadeau wordt vervoerd in een doos op maat. Het is de bedoeling dat mocht de ontvanger niet thuis zijn, het geheel door de brievenbus past en dat je mogelijk breekbare presentje geen schade oploopt tijdens de reis. Een prachtig glaswerk maar je hebt er niets aan als het in duizend stukken ligt.

Bedrijf X zorgt voor naamsbekendheid

Dozen worden ook vaak gebruikt door bedrijven om hun goederen veilig naar de klant te kunnen vervoeren. Deze zijn steevast voorzien van het bedrijfslogo, wat zorgt voor extra naamsbekendheid. Voor veel producten is een bepaalde afmeting doos nodig. Ook zetten bedrijven zich tegenwoordig in om verpakkingsmateriaal te besparen en zo het milieu een handje te helpen. Op deze manier wordt voorkomen dat er een set batterijen in een doos vervoerd wordt die drie keer te groot is bijvoorbeeld. En dat is weer goed voor de klandizie want dan hoor je steeds vaker geluiden van: bedrijf x heeft een hart voor het milieu en behandeld zijn klanten met respect. 

Soms kleeft er een mooie herinnering aan de simpelste doos

Je komt in een gemiddeld leven vaak in aanraking met dozen in verschillende types en afmetingen. Denk aan: schoenendozen,sieradenboxen en verhuisdozen. Ouders zijn vaak erg gehecht aan de eerste schoenendoos van hun kind(eren). Het roept bij hen echt een beeld op van vervlogen tijden, alsof het de dag van gister was dat jij nog in die hele kleine schoentjes paste. Het is begrijpelijk als jij dit misschien een beetje overdreven vind. Een verhuisdoos staat bij veel mensen voor vrijheid en een nieuwe stap in het leven. Ga je op kamers wonen dan is zo’n verhuizing nog een hele klus. Wat pak je eerst in? Zitten er ook breekbare spullen tussen? Ik hoop dat ik niets vergeten ben in te pakken. En het vaak hopen dat de verhuizers, of ze nou professionals zijn of niet, voorzichtig omgaan met jouw waardevolle toebehoren.

Je mag het helemaal indelen naar jouw smaak

En als je dan uiteindelijk verhuisd bent, is het zaak om alles weer uit te pakken en opnieuw de ruimte in te delen. Het zal in het begin misschien wennen zijn in zo’n nieuwe omgeving en toch kun je het het beste zien als een nieuwe kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Je leert echt op eigen benen staan en begint aan een nieuw hoofdstuk in je leven. 

Geef een reactie