in-agenda-schrijven

Voorbereid het schooljaar in

Zomervakantie, de tijd om even niet aan school te denken. Vooral genieten van het lekkere weer om jezelf zo weer klaar te maken voor een nieuw schooljaar. Voorbereid dat nieuwe schooljaar in gaan doe je door een agenda Moleskin aanschaffen. Dit helpt jou een overzicht te geven van al die vele taken die leraren en leraressen jou opleggen. Maar een agenda gebruik je voor vele andere doeleinden en situaties. Het hebben van een goede planning en structuur wordt in het hedendaagse steeds belangrijker.

Waarom een agenda?

Het is hierboven al even benoemd, maar wat maakt het nou zo belangrijk om een agenda of planner aan te schaffen? Het kunnen aanbrengen van overzicht en structuur. Hoe eerder je hiermee begint, bijvoorbeeld op school, hoe beter je hierin wordt. Een agenda of planner is daarom ook niet alleen handig voor kinderen of studenten die naar school gaan, het is ook handig voor volwassenen op het werk.

Een agenda in 2022

Veel wordt tegenwoordig ook online in een agenda gezet. Dit is vaak een algemene agenda die iedereen kan inzien. Maar het is ook begrijpelijk als jij je eigen agenda hebt waar jij alles kunt inzetten dat jij zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde doelen benoemen die uiteindelijk toewerken naar een uiterste deadline of een persoonlijke ontwikkeling. Dat is het mooie aan een persoonlijke agenda, je kunt taken en doelen structureren op de manier zoals je zelf wilt. Dit maakt een agenda persoonlijk en iets waar jij op terug kunt vallen als er even veel dingen op je af komen. Schrijf het op, plan het in en zorg dat je een mooie weergave hebt van doelen en afspraken.

Notitieboekje

Over online gesproken. Je kent het wellicht wel, je zit in een meeting en één iemand is verantwoordelijk voor de online notulen. Die zie je later wel terug. Maar wellicht vind jij andere zaken veel belangrijker om op te schrijven dan anderen. Bovendien helpt het daadwerkelijk opschrijven van informatie ook bij het onthouden van informatie. En daar komt het notitieboekje kijken. Een notitieboekje kun je zo simpel of eenvoudig maken als dat je zelf wilt. Als je het zelf erna maar kunt lezen en begrijpen. Ook voor scholieren en studenten is dit dus vanzelfsprekend heel erg handig voor in lessen. Het helpt stof op te nemen en bovendien belangrijke informatie sneller terug te vinden. Kortom, het helpt jou gemakkelijker door jouw school of studie werkzaamheden heen te gaan zodat je ook nog tijd hebt om leuke dingen te doen. Notitieboek kopen?

Voor iedereen

Wie je ook bent, wat voor een school of werk je ook doet, een agenda en notitieboekje kunnen altijd van pas komen. Dat blijkt ook uit het laatste voorbeeld. Je kunt een agenda natuurlijk ook gewoon gebruiken voor je privéleven. Sterker nog, veel mensen gebruiken het om terug te kijken op herinneringen en dus niet alleen voor het vooruit plannen. Jaren later een oude agenda terugvinden en daarmee terugkijken op oude herinneringen die je toen had staan. Meteen maar even het fotoalbum of de filmrol op je smartphone erbij pakken zou ik zeggen.

Geef een reactie